Rijbewijs halen: rijschool kiezen


Hoe kies je een rijschool?

Wil jij je rijbewijs halen en ben jij nu op zoek naar een goede rijschool? Allereerst, goed dat je je in aan het lezen bent. Je wilt natuurlijk wel de juiste keuze maken, want het halen van je rijbewijs gaat gepaard met een (flink) aantal rijlessen en een rijexamen die bij elkaar opgeteld aardig aan de prijs zullen zijn. Logischerwijs wil je alles uit je rijschool halen wat erin zit en zo snel mogelijk je rijbewijs in handen hebben zonder teveel te moeten betalen. Maar let je op de prijs of juist op de kwaliteit? Soms kan goedkoop duurkoop zijn. Daar moet je altijd voor oppassen. Oriënteer je dus eerst goed op de mogelijkheden bij jou in de buurt zijn voordat je een keuze voor een rijschool maakt. Waar je allemaal op moet letten? Dat lees je hier! 


Welke auto's heeft de rijschool?

Misschien heb je er al wel over nagedacht in welke type auto je graag zou willen lessen? Vaak vinden autorijlessen in middelgrote tot grote auto's plaats. Dit is alleen maar in je voordeel voor als jij je rijbewijs hebt gehaald en zelf de weg op mag gaan. Maar terug naar je rijles. Kies eerst voor jezelf of je wilt lessen in een automaat of in een schakelauto. In een schakelauto moet je meer handelingen doen en leer je anders rijden dan in een automaat. Sommige rijscholen hebben alleen schakelauto's of lange wachttijden voor een bepaald type.


Welke methode hanteert de rijschool?

Kies je voor een grote of kleine rijschool? Ben je het eens met de lesmethode die de rijschool hanteert? Heb je een compleet overzicht van je rijopleiding? Hoe steekt deze in elkaar? Is het mogelijk om een theoriecursus te volgen bij de rijschool? Dit zijn allemaal punten die je mee kunt nemen in je evaluatie van rijscholen en uiteindelijke beslissing. Vraag bovendien in je eigen omgeving na wat ervaringen met bepaalde rijscholen en instructeurs zijn. 


Kan je eerst een proefles doen? 

Vaak kan je je bij veel rijscholen eerst aanmelden voor een proefles. Op deze manier kan je voor jezelf bepalen of de rijschool en zijn lesmethode bij je past en of je een klik hebt met de instructeur. Tijdens de proefles kan je bovendien navragen hoe de instructeur jouw rijvaardigheid inschat. Op basis hiervan kan een schatting worden gemaakt van het aantal lessen dat je nodig gaat hebben, welk lespakket het meest aansluit op jouw niveau en hoeveel geld je hier waarschijnlijk kwijt voor gaat zijn. Al met al is het dus verstandig goed de tijd te nemen voordat jij je keuze voor een rijschool maakt!

Wil je je rijbewijs halen en ben je woonachtig in Mierlo of omgeving, neem dan contact op met Autorijschool VOC/Verkeersschool Van Oyen.

 

Over ons

Maarten's Onderwijs blog

Hallo, ik ben Maarten. Ik schrijf sinds kort hier van alles over bijscholing en volwassenen onderwijs. Ik heb school altijd al leuk gevonden. Ik wou van jongs af aan dan ook heel erg graag leraar worden. Toen ik 25 jaar oud was kon ik met trots zeggen dat ik afgestudeerd was. Ik besloot toen dat ik in plaats van met kinderen te werken, ik een leraar wou worden voor volwassenen. In mijn blog lees je van alles over mijn ervaringen met onderwijs. Ik wens je erg veel leesplezier en hoop dat je nieuwe dingen te weten komt over het onderwijs.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

29 augustus 2019
Een diploma voor een beroepsopleiding is belangrijk, maar daarnaast is het rijbewijs ook zeer zeker een erg belangrijk "papiertje" om te halen. Als ji

10 januari 2018
Hoe kies je een rijschool? Wil jij je rijbewijs halen en ben jij nu op zoek naar een goede rijschool? Allereerst, goed dat je je in aan het lezen bent